Translate

Pengikut

Monday 29 October 2012


Selamat pagi semua......
Ermmm hari ni baru sempat nak kongsikan resepi air asam untuk daging bakar tu. Mana sedapkan kalau makan x de air asam untuk cicahannya. Yang ni salah satu jenis air asam kegemaran Yong. Istimewanya sebab air asam ni menggunakan kerisik, Sesuai juga kalau nak dihidangkan dengan ayam masak ros atau ayam panggang. Cubalah ya kalau sudi.

AIR ASAM KERISIK

1 labu bawang besar sederhana (hiris nipis)#
1 biji cili masak (belah 2, hiris)#
6 biji cili padi (hiris)#
1 biji tomato besar (hiris)#
1 biji limau nipis
1 sb kerisik
belacan
garam

gaulkan bahan bertanda #. sebati masukkan belacan, kerisik,garam dan air limau. picit dan sebatikan semuanya. rasalah mengikut kesesuaian. senang je kan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MP3